Природен мед

и пчеларство

Производство на високо квалитетен природен мед

Квалитетен мед

во нашата продавница

Нашите производи може да ги погледнете во продавницата и во најбрз рок ќе бидат доставени до Вашата врата

975

литри мед произведено годишно

15

членови во задругата

750

пчелни семејства на повеќе локации

300

квадрати современ погон за пакување пчелни производи

Информации

За медот

Медот е дар од природата кој пчелите макотрпно го собираат во периодот кога дрвјата цветаат. Како производ претставува храна за пчелите кој го собираат низ ливадите и шумите со цел да се прехранат во текот на зимските денови

100%

органски
производ

Корисни информации за медот

 • ги регулира метаболичките процеси
 • го подобрува имунитетот
 • медот ја подобрува крвната слика
 • помага при несоница
 • дава енергија на телото, ја повратува силата
Производи

Продавница

Технологија

Како го произведуваме нашиот мед

Производството на мед е комплексен и уникатен процес и се одвива во неколку фази

Производството на мед не е воопшто едноставен процес, пред се знаејќи дека пчелите медот го собираат во одреден временски период во годината и големо влијание имаат самите временски услови за да самите цветови произведат нектар кој пчелите го собираат од ливадите, шумите итн

01. Цветовите прават нектар и ги привлекуваат нашите пчели

Секое растение има период на цветење каде што во цветот има нектар кој ги привлекува пчелите да го собираат

02. Пчелите го собираат нектарот и го носат во пчелните кошеви

Пчелите го собираат нектарот и го носат во пчелните кошеви каде го складираат

03. Пчелите ги запечатуваат ќелиите со восок и медот зрее

Кога кошот е полн со мед, пчелите ги запечатуваат ќелиите со восок со цел собраниот мед да создрее и да биде погоден за собирање

04. Ние го собираме производот и го пакуваме

Созреаниот мед се собира и истиот се пакува за продажба

Нашите партнери

Care
Подршка и развој на земјоделски развој
Македонска развојна фондација за претпријатија
 Македонска асоцијација на земјоделски задруги
Новости

Последни новости

07/02/2023/Проекти

Инфо сесија за предизвикот “Со дигитална транаформација до иновација” на која беа присутни претпријатија од земјоделско – прехранбениот и туристичкиот сектор

Одлична атмосфера имавме на инфо сесијата во Струмица, на која беа присутни претпријатија од земјоделско – прехранбениот и туристичкиот сектор. …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 4
 • 0
28/12/2022/Новости

Презентација за употреба на оксалната киселина во борбата против вароа деструктор (крлежот кај пчелите)

На иницијатива на Пчеларското здружение Млеч од Струмица на 25 12 2022 год. во просториите на Пчеларската задруга Пчелин Рај во с. Водоча се одржа пре …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 36
 • 0
25/12/2022/Новости

, Пчеларската задруга Пчелин Рај во партнерство со СОУУД Димитар Влахов учествуваат на новогодишниот БАЗАР

Во организација на Општина Струмица, Пчеларската задруга Пчелин Рај во партнерство со СОУУД Димитар Влахов учествуваат на новогодишниот БАЗАР што се о …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 29
 • 0