25/09/2022/Новости

ФЕСТИВАЛ НА ЦИВИКА МОБИЛИТАС

Во организација на Македонската асоцијација на земјоделски задруги пчелките од Пчелин Рај долетаа во Скопје на фестивалот на Цивика Мобилитас со насло …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 3
 • 0
26/08/2022/Новости

Беласичкиот костенов мед освои сребро на најпрестижниот светски конгрес за пчеларство

Беласичкиот костенов мед освои сребро на најпрестижниот светски конгрес за пчеларство во Истанбул! Костеновиот мед потекнува од најчистите предели на п …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 31
 • 0
04/08/2022/Новости

Ѓорги Андонов како претседател на Управниот одбор на Пчеларската задруга Пчелин Рај му ги презентираше мисијата и целите на задругата на амбасадор на Република Италија

На средбата организирана од Македонската асоцијација на земјоделски задруги на неговата екселенција Андреа Силвестри, амбасадор на Република Италија, …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 165
 • 0
21/07/2022/Новости

Забележителен настап на карневалската маска „Пчелин рај“ на Меѓународниот карневал во Лесковац

Карневалската маска „Пчелин рај “ на ООУ „Видое Подгорец“ имаше забележителен настап на 16 Меѓународен карневал во Лесковац, Србија. Извор на информац …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 48
 • 0
04/07/2022/Новости

Обука во Трјавна, Бугарија за јакнење на капацитетите на руралните жени, членки на земјоделски задруги за подобрување на нивните деловни, социјални, економски и финансиски вештини

Претставник од Пчеларската задруга Пчелин Рај од Струмица, Ана Барабановска во периодот од 16-21 Мај оваа година беше дел од шест дневна обука во Трја …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 130
 • 0