04/07/2023/Новости
  • Напишано од Ана Барабановска
  • 120
  • 0
Претставници од задругата учествуваа во одбележувањето на Меѓународниот ден на задругарството кое се одржа во с. Крани, Ресен. Во организација на Македонската асоцијација на земјоделски задруги и нашите домаќини на 01.07.2023 г. ја испративме пораката дека до поголемо и поквалитетно производство, до сигурен пласман, до повисока поддршка од државата и поголем профит може да се дојде преку здружувањето во земјоделските задруги.
На настанот присуствуваа голем број на гости меѓу кои претседателот на Задружниот Сојуз на Република Србија, претставнци на Задружниот Сојуз на Јужна Србија и градоначалникот на општина Ресен.
   

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *