07/02/2023/Проекти

Инфо сесија за предизвикот “Со дигитална транаформација до иновација” на која беа присутни претпријатија од земјоделско – прехранбениот и туристичкиот сектор

Одлична атмосфера имавме на инфо сесијата во Струмица, на која беа присутни претпријатија од земјоделско – прехранбениот и туристичкиот сектор. …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 4
 • 0
28/12/2022/Новости

Презентација за употреба на оксалната киселина во борбата против вароа деструктор (крлежот кај пчелите)

На иницијатива на Пчеларското здружение Млеч од Струмица на 25 12 2022 год. во просториите на Пчеларската задруга Пчелин Рај во с. Водоча се одржа пре …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 36
 • 0
25/12/2022/Новости

, Пчеларската задруга Пчелин Рај во партнерство со СОУУД Димитар Влахов учествуваат на новогодишниот БАЗАР

Во организација на Општина Струмица, Пчеларската задруга Пчелин Рај во партнерство со СОУУД Димитар Влахов учествуваат на новогодишниот БАЗАР што се о …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 30
 • 0
18/12/2022/Новости

Предавање на тема “Штетници кај пчелните семејства” и ” Употреба на оксалната киселина за заштита на пчелите”

На 17.12.2022 во Кочани беше одржано предавање на тема “Штетници кај пчелните семејства” и ” Употреба на оксалната киселина за зашти …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 129
 • 0
04/12/2022/Новости

Пчеларите се жалат на нелојална конкуренција – Лажен мед ги освојува пазарите

Регистрираните пчелари од струмичко се жалат на нелојална конкуренција од фалсификатори на мед. Велат нивниот број секојдневно се зголемува и сериозно …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 159
 • 0
30/11/2022/Новости

На ден 30.11.2022 год. Ѓорги Андонов како претставник од пчеларската задругата Пчелин Рај, беше на состанок на потсекторската група за уредување на земјоделски пазари за мед кој се одржа во просториите на МЗШВ во Скопје

На ден 30.11.2022 год. Ѓорги Андонов како претставник од пчеларската задругата Пчелин Рај, беше на состанок на потсекторската група за уредување на зе …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 38
 • 0
29/11/2022/Новости

Ѓорги Андонов како претставник од пчеларската задругата Пчелин Рај на 29.11.2022 год беше на работна средба со Јасмина Цамбулева директорка на СОУУД Димитар Влахов Струмица

Ѓорги Андонов како претставник од пчеларската задругата Пчелин Рај на 29.11.2022 год беше на работна средба со Јасмина Цамбулева директорка на СОУУД Д …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 47
 • 0
18/11/2022/Новости

На 18.11.2022 г. Ѓорги Андонов како претставник од задругата Пчелин Рај присуствуваше на информативен состанок со здруженијата Органо-Логистик и Проаг …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 46
 • 0
14/11/2022/Новости

Претставници од задругата Пчелин Рај учествуваа на саемот за вмрежување и вработување кој беше организиран од Центарот за истражување и анализи НОВУС во рамки на проектот „Иницијатива за социо-економско зајакнување на младите од Струмичкиот регион“

Претставници од задругата Пчелин Рај учествуваа на саемот за вмрежување и вработување кој беше организиран од Центарот за истражување и анализи НОВУС …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 47
 • 0
12/11/2022/Новости

Задругата ПЧЕЛИН РАЈ заедно со претставници од задругата Органски Зрак учествуваа на “Првиот национален саем за храна и пијалоци во организација на Слоу Фуд и МЗШВ

На 12.11.2022 г. претставници од задругата ПЧЕЛИН РАЈ заедно со претставници од задругата Органски Зрак учествуваа на “Првиот национален саем за …

 • Напишано од Ана Барабановска
 • 41
 • 0