20/05/2024/Новости
  • Напишано од Ана Барабановска
  • 90
  • 0

По повод светскиот ден на пчелите претставници од Пчеларската задруга Пчелин Рај ја посетија детската градинка Детска Радост во Струмица каде на децата од предшколска возраст им одржаа едукативна настава за животот на пчелата, за нејзините производи, за значајот кој го имаат пчелите во опрашувањето на растенијата како и нивната улога за опстанокот на животните и растенијата.

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *