06/03/2022/Новости
  • Напишано од Ана Барабановска
  • 922
  • 0

На Струмичкиот Карневал кој се одржа на 05 ти Март 2022 год. нашата задруга се претстави со маската ПЧЕЛИН РАЈ. Карневалската група броеше 49 учесници, од кои 30 пчели, 12 пчелари, 5 кошници,  девојката Хани и момчето Тони. Со нашиот настап сакавме на светот да ја испратиме следната порака:

“Кому му пречат пчелите што зујат,
та некои луѓе везден ги трујат,
Светот веднаш мора да сфати  дека за злото данок ќе плати,

Тие што храна ни даруваат здрава
Имаат свои барања и права,
За него бргу ќе дојде крај ако го сруши пчелниот рај”

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *